Foto av Korv med ugnsrostade grönsaker och senapssås från WW ViktVäktarna

Korv med ugnsrostade grönsaker och senapssås

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsrostade svartrötter, rödbetor, savojkål, lök och tomat gör den annars lite tråkiga, middagskorven till en riktig lyxvardagsrätt. Serverad med en senapssås smaksatt med dragon - hur gott som helst!

Ingredienser

Svartrot

400 g

Rödbetor, färska

500 g

Lök

2 st, röd/röda

Savoykål

1 huvud(en)

Cocktailtomater

250 g

Olivolja

1 msk

Persillade

1 tsk

Rapsolja

1 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Senap

1 msk, grovkornig

Dragon

½ tsk

Honung

1 tsk

Korv 9%

500 g, middagskorv

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala svartrötterna under rinnande vatten, dela i mindre bitar och lägg dem direkt i en skål med iskallt vatten. Skala och klyfta rödbetorna i små bitar. Klyfta lök och kål i grova bitar. Blanda allt med olja, salt, peppar och persillade och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugn ca 30 minuter.
  3. Blanda ihop fraiche, senap, dragon och honung. Smaka av med lite salt och peppar.
  4. Skiva upp korven och stek den i olja i en panna och servera med grönsakerna och såsen.

Anteckning

Svartrötterna blir lite klistriga när man skalar dem, så ett tips är att ha gummihandskar på sig när man skalar dem.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!