Foto av Kött och svampgryta med pressad potatis från WW ViktVäktarna

Kött och svampgryta med pressad potatis

13
13
9
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig köttgryta som bara blir bättre ju längre den får stå och puttra. Serveras med pressad potatis.

Ingredienser

Grytbitar, nöt

500 g

Sidfläsk

50 g

Lök

7 st, små steklökar

Svamp

200 g, blandad

Vitlök

2 klyfta(or)

Vin, rött

4 dl

Vatten

2 dl

Köttfond

3 msk

Lagerblad

2 st

Timjan

1 tsk

Potatis

800 g

Morot

6 st

Instruktioner

  1. Skär sidfläsket i bitar och bryn i en gryta. Lägg i lök och låt bryna med. Skär svampen i bitar och bryn. Ta upp lök och svamp från grytan. Lägg i köttet och låt det bryna. Lägg tillbaka svamp och lök. Riv i vitlök. Häll på vin, vatten och fond. Lägg i lagerblad och timjan. Låt grytan stå och puttra cirka en timme tills köttet är mört. Koka potatisen och pressa. Koka morötterna och servera till grytan och den pressade potatisen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!