ViktVäktarna - Köttfärs- och pastagryta

Köttfärs- och pastagryta

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Som en spaghetti och köttfärssås ungefär, fast i en och samma gryta. Så smidigt och diskvänligt!

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Paprika

1 st, gul

Olivolja

1 tsk

Nötfärs 5%

500 g

Bönpasta okokt (100% bönor)

200 g

Tomater, passerade

2 förp

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Timjan

1 msk, hackad

Basilika

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Skiva lök. Kärna ur och finhacka chili. Strimla paprika.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök och färs hastigt. Blanda ner chili, paprika, pasta, passerade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt sjuda under lock ca 10 minuter tills pastan är lagom mjuk. Spä ev. med mer vatten.
  3. Blanda ner timjan och basilika och smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Gillar du stark mat, låt kärnorna sitta kvar i chilin.