Foto av Köttfärs- och rotfruktslasagne från WW ViktVäktarna

Köttfärs- och rotfruktslasagne

13
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 5 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne går alltid hem. Här är en variant med rotfrukter i köttfärssåsen vilken gör den extra god. Dessutom toppas det hela med mozzarella!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Palsternacka

200 g

Kålrot

200 g

Morot

300 g

Rapsolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Nötfärs 10%

400 g

Timjan

½ tsk

Mejram

½ tsk

Tomater, hela konserverade

2 förp

Margarin flytande 80%

2 msk

Vetemjöl

3 msk

Mjölk 0,5%

3 dl

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Muskotnöt

1 krm

Lasagneplattor, färska

200 g

Mozzarella

125 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka lök och rotfrukter fint, stek i olja. Pressa ner vitlök och tillsätt färs. Bryn tills den fått färg. Krydda med salt, peppar, timjan och mejram. Tillsätt tomater och sjud under lock ca 30 min.
  3. Smält margarin i en kastrull, tillsätt mjöl och låt det steka en stund under omrörning. Häll på mjölk och vatten och tillsätt buljongtärning. Koka upp under omrörning och smaka av med salt, peppar och muskot. Låt sjuda ca 5 min.
  4. Täck botten av en ugnsfast form med lite béchamelsås. Varva lasagneplattor med köttfärssåsen och béchamelsåsen och toppa med mozzarella.
  5. Tillaga i ugn ca 30 min.