Foto av Köttfärsgratäng med ananas och jordnötter från WW ViktVäktarna

Köttfärsgratäng med ananas och jordnötter

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fruktig rätt som denna med kryddor som curry och ingefära är fantastiskt gott - prova själv så får du se!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Curry

2 tsk

Ingefära

½ tsk

Japansk soja

1 msk

Vetemjöl

1 msk

Frukt konserv i egen juice

1 dl

Senap

2 tsk, fransk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Jordnötter, salta

2 msk

Ananas, konserverad i juice

4 skiva(or)

Ost riven 17%

1 dl

Cocktailtomater

4 st

Instruktioner

  1. Finhacka lök och bryn tillsammans med färs i olja i en stekpanna. Rör hela tiden men en gaffel. Krydda och tillsätt mjölet. Rör om ordentligt, späd med juice och rör ner senap. Låt färsen sjuda upp. Häll färsen i en ugnssäker form. Bred ut färsen i ett jämnt lager och häll på grädden. Strö över grovhackade jordnötter, lägg på ananasringarna, lägg cocktailtomater i hålen på ananasen och strö på riven ost. Ställ in i ugnen i 175° ca 10-15 min. Servera med ris och sallad.