Foto av Köttfärsgratäng med ananas och jordnötter från WW ViktVäktarna

Köttfärsgratäng med ananas och jordnötter

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fruktig rätt som denna med kryddor som curry och ingefära är fantastiskt gott - prova själv så får du se!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Curry

2 tsk

Ingefära

½ tsk

Japansk soja

1 msk

Vetemjöl

1 msk

Frukt konserv i egen juice

1 dl

Senap

2 tsk, fransk

Matlagningsgrädde 4%

1 dl

Jordnötter, salta

2 msk

Ananas, konserverad i juice

4 skiva(or)

Ost riven 17%

1 dl

Cocktailtomater

4 st

Instruktioner

  1. Finhacka lök och bryn tillsammans med färs i olja i en stekpanna. Rör hela tiden men en gaffel. Krydda och tillsätt mjölet. Rör om ordentligt, späd med juice och rör ner senap. Låt färsen sjuda upp. Häll färsen i en ugnssäker form. Bred ut färsen i ett jämnt lager och häll på grädden. Strö över grovhackade jordnötter, lägg på ananasringarna, lägg cocktailtomater i hålen på ananasen och strö på riven ost. Ställ in i ugnen i 175° ca 10-15 min. Servera med ris och sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!