ViktVäktarna - Köttfärsgryta

Köttfärsgryta

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig gryta med färs, grönsaker och rött vin värmer gott under kyliga kvällar.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Cocktailtomater

125 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Matlagningsvin, rött

1 dl

Tomatpuré

2 msk

Cayennepeppar

1 krm

Chili flakes

½ tsk

Nötfärs 10%

400 g

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Hacka lök, tärna paprika och riv morötter grovt,
  2. Koka upp vatten och buljongtärning.
  3. Lägg ner lök, paprika, morot, tomat och pressad vitlök. Låt sjuda en stund och tillsätt sedan matlagningsbas, matlagningsvin och tomatpuré.
  4. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och chili flakes och låt allt koka tills grönsakerna mjuknat. Blanda ner köttfärsen och koka tills köttet är klart. Smaka av igen.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.