ViktVäktarna - Köttfärslimpa med äpple och kikärter

Köttfärslimpa med äpple och kikärter

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Husmanskost när det är som bäst! Denna köttfärslimpa blir dessutom lite extra saftig och näringsrik med rivet äpple och kikärter.

Ingredienser

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Mjölk 0,5%

1 msk

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Nötfärs 10%

300 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Broccoli

1 stånd

Potatis

800 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Köttbuljongtärning

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ägg, ströbröd och mjölk och låt svälla en stund. Riv äpple och lök. Mosa kikärter och blanda med färs, äggblandning, äpple och lök. Forma till en limpa. Smörj en ugnsfast form med margarin och lägg ner limpan. Tillaga i ugn ca 30 minuter. Lägg in broccolibuketter i ugnen efter ca 15 minuter.
  3. Skala och koka potatis under tiden.
  4. Värm matlagningsgrädde tillsammans med buljongtärning i en kastrull, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera köttfärslimpan med potatis, broccoli och sås.

Anteckning

Smaka gärna av såsen med en klick svartvinbärsgelé.