Foto av Köttfärsmacka med morot, äpple och banan från WW ViktVäktarna

Köttfärsmacka med morot, äpple och banan

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Absolut en mättande macka med nötfärs på rågbröd. Med banan, äpple och cashewnötter blir den spännande som få varma mackor.

Ingredienser

Rågbröd grovt med hela korn

1 skiva(or), stor(t)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Nötfärs 10%

90 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

1 krm

Curry

1 krm

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Banan

½ st

Cashewnötter

5 st

Ost riven 17%

3 msk

Instruktioner

  1. Riv morot och äpple. Fräs färsen smulig i margarinet, pressa i vitlök. Rör i morot, äpple, chilipeppar, curry och ev. lite vatten. Låt det småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg färsröran på brödet, lägg på skivad banan, hackade nötter och strö över ost. Gratinera i 225 grader ca 15 min. Servera med sallad.