Foto av Köttgryta med chili och bönor från WW ViktVäktarna

Köttgryta med chili och bönor

9
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här härliga grytan består av en bas gjord på tomatsås och chili. En välsmakande rätt för dig som gillar lite starkare smaker.

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

600 g

Lök

1 st, gul/gula, hackad

Morot

2 medelstor(t)/medelstora, tärnade

Chilipeppar

1 st, röd/röda, fint hackad

Vitlök

1 klyfta(or), pressade

Chilipulver

1 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Kidneybönor, konserv

3 dl

Krossade tomater

1 förp, à 400 g

Tomatpuré

1 msk

Köttbuljongtärning

1 st

Vatten

½ dl

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Skär skinksteken i 4x4 cm kuber. Skala och hacka löken, skala och tärna morötterna och finhacka chilin. Lägg alla ingredienserna i en stor gryta. Krydda med salt och peppar. Låt koka upp och och sänk sedan värmen. Låt grytan småkoka under lock ca 1-1 1/2 timme tills köttet är mört. Koka riset och servera till grytan.