Foto av Köttsoppa från WW ViktVäktarna

Köttsoppa

7
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Underbar och matig köttsoppa med rotfrukter. Tar lite tid att göra, men är väl värd mödan.

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

500 g

Lagerblad

2 st

Kryddpeppar

10 korn

Köttbuljongtärning

1 st

Potatis

5 st

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Paprika

1 st, röd

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Dela köttet i mindre bitar och lägg i en gryta. Häll på vatten så att det täcker köttet och låt det koka upp. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och buljongtärning. Låt det koka sakta ca 1 timme tills köttet känns mört. Ta bort eventuellt skum under tiden. Skala och skär rotfrukterna i ca 2 cm bitar. Tillsätt dem i soppan och koka sakta ca 20 minuter. Strimla paprika och purjo och lägg ner dem i soppan. Koka ytterligare 5 minuter. Smaka av soppan med salt och peppar.