Foto av Krämig svamp- och köttpanna med ris från WW ViktVäktarna

Krämig svamp- och köttpanna med ris

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krämig gryta med fläskfilé, morötter och svamp smaksatt med timjan och gräslök, serverad med ris.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Fläskfilé

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Morot

4 st

Champinjoner

250 g

Rapsolja

2 tsk

Timjan

2 tsk

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Färskost 7%

150 g

Gräslök

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva upp fläskfilé. Skala och hacka lök och skär morötterna i slantar. Dela svamp i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek köttet tills det fått lite färg. Blanda ner grönsakerna, krydda med salt, peppar och timjan. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Låt puttra några minuter.
  4. Vispa i färskost och låt bli varmt. Toppa med gräslök och servera med ris.

Anteckning

Red av med lite såsredning om du vill att grytan ska få en tjockare konsistens.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!