Foto av Krispig kyckling med avokadosalsa och majs från WW ViktVäktarna

Krispig kyckling med avokadosalsa och majs

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Panera kyckling i krossade corn flakes och du ska se hur krispigt och gott det blir. Här serverat med en salsa på avocado, mango, chili och tomat, mums!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Cornflakes

4 dl

Gräslök

4 msk

Ägg

1 st

Rapsolja

2 tsk

Majskolv

4 st, vikt avser ätlig del

Lättmargarin 40%

2 msk

Avokado

1 liten(t)/små

Mango

1 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Cocktailtomater

5 st

Koriander

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Krossa cornflakes till finare bitar. Blanda dem med gräslök. Vänd kycklingfiléerna i uppvispat ägg och sedan i flingorna. Krydda med salt och peppar. Pensla en ugnsfast form med olja. Lägg filéerna i formen och tillaga i ugn i ca 20 minuter. Koka majskolvarna i lättsaltat vatten. Skär avokado och mango i fina bitar och lägg i en skål. Finhacka chilin och dela tomaterna i kvartar. Lägg i det i skålen, krydda med salt och peppar. Servera kycklingen med salsa, majs och margarin.