Foto av Krispig nudelsallad med jordnötsdressing från WW ViktVäktarna

Krispig nudelsallad med jordnötsdressing

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Krispig och smakrik sallad med en härlig jordnötsdressing. Ett annorlunda sätt att äta nudlar på.

Ingredienser

Äggnudlar okokta

40 g

Edamamebönor

1 dl

Vitkål

2 dl, riven/rivet

Paprika

½ st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

¼ medelstor(t)/medelstora

Lime

1 st

Jordnötssmör, utan socker

1 tsk

Vitvinsvinäger

2 tsk

Japansk soja

2 tsk, japansk

Vitlök

½ klyfta(or)

Ingefära

½ tsk, färsk, riven

Chili flakes

1 krm

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Krossa nudlar och lägg på en plåt. Ställ in i ugn ca 7 min eller tills de är gyllenbruna.
  3. Koka edamamebönorna hastigt i lättsaltat vatten så att de blir varma.
  4. Lägg vitkål i en skål. Strimla paprika, morot och purjolök fint och lägg i.
  5. Blanda ihop jordnötssmör, vinäger, soja, pressad vitlök och ingefära. Tillsätt ev lite vatten så att den blir lagom rinnig. Krydda efter smak med chili flakes, salt och peppar. Blanda ner dressingen i skålen med grönsaker tillsammans med bönor och nudlar. Avsluta med att pressa över lime.