ViktVäktarna - Kryddpäron med mandelgrädde

Kryddpäron med mandelgrädde

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Päron kokta i en härlig sockerlag med citron, kanel och stjärnanis. Serveras med en mandelgrädde och rostade mandelspån.

Ingredienser

Socker

1 dl

Vatten

5 dl

Citron

1 st

Kanelstång

1 st

Stjärnanis

2 st

Päron

4 st

Mandelspån

2 msk

Mellangrädde 27% ovispad

2 msk

Mandelmassa

30 g

Instruktioner

  1. Koka upp socker, vatten, citronskal, citronsaft och kryddor så sockret löser sig.
  2. Skala päronen och lägg ner i sockerlagen. Låt päronen sjuda i ca 10 minuter. Ta upp dem och låt svalna.
  3. Rosta mandeln i en torr panna. Vispa grädden och blanda med riven mandelmassa.
  4. Servera päronen med en klick grädde och strö över mandel.