ViktVäktarna - Kyckling i basilikasås med rotfrukter

Kyckling i basilikasås med rotfrukter

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig publikfriare! Kyckling och svamp i en mild och krämig sås med smak av basilika och vitlök tillsammans med klassiska ugnsrostade rotfrukter.

Ingredienser

Potatis

400 g

Morot

300 g

Palsternacka

300 g

Olivolja

1 msk

Basilika

1 kruka(or)

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Champinjoner

250 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Vatten

3 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Fraiche 5%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva rotfrukterna i cm-tjocka skivor, blanda med hälften av oljan, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka, ca 20-25 minuter.
  3. Finhacka basilika, lök och vitlök. Dela svamp och kyckling i mindre bitar.
  4. Värm resterande olja i en djup panna och stek löken mjuk. Blanda ner kycklingbitarna och stek tills de fått färg. Blanda ner svampen och vitlöken stek ytterligare några minuter. Blanda ner vatten och buljongtärning och låt sjuda ca 10 minuter. Blanda ner drygt hälften av basilikan och fraiche och låt sjuda ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med rotfrukterna och toppa med resterande basilika.