ViktVäktarna - ViktVäktarna - Kyckling i dragonsås med ris

Kyckling i dragonsås med ris

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling i en riktigt härlig, krämig sås med vin, vitlök, senap och dragon. Serveras här med ris, men kan lika gärna bytas ut mot någon god pasta.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Matlagningsvin, vitt

1½ dl

Kycklingfond

2 msk

Senap (dijon)

2 tsk, 1-2 tsk

Dragon

1 msk, 1-2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Kalvfond

2 tsk, 1-2 tsk

Socker

1 krm

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär blomkål i mindre buketter och stek knappt mjuka i olja, lägg åt sidan.
  3. Dela kyckling på längden och bryn runt om i margarin, lägg åt sidan.
  4. Skala och strimla lök och skiva vitlök, stek mjuka utan att få färg. Tillsätt matlagningsvin, kycklingfond, dijonsenap, dragon, salt och peppar. Låt puttra några minuter.
  5. Häll på matlagningsbas och red med såsredning. Smaka av med kalvfond, salt, peppar och ev. en nypa socker. Lägg i kycklingen och låt puttra tills kycklingen är klar. Lägg i blomkålen och låt den bli varm.
  6. Servera grytan med ris och sallad.