Foto av Kyckling i sötsur sås från WW ViktVäktarna

Kyckling i sötsur sås

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling i sötsur sås är en klassisk smakkkombination som de flesta känner till och gillar. Bulgur passar perfekt till den här goda och barnvänliga rätten!

Ingredienser

Bulgur, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Schalottenlök

2 st

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Socker

1 tsk

Äppelcidervinäger

1½ msk

Kycklingbuljong

2½ dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Bryn kycklingfiléerna runt om i olja, lägg över i en ugnsform och stek klara i ugn ca 15 minuter. Salta och peppra.
  3. Skala och finhacka löken, tärna äpplet och fräs i margarin tillsammans med socker. Tillsätt vinäger, vatten och buljongtärning och låt det koka samman 3 minuter. Rör ner redningen och smaka av med salt och peppar.
  4. Dela blomkål i mindre buketter och koka hastigt i lättsaltat vatten. Servera kycklingen med bulgur, sötsur sås, blomkål och tomater.

Anteckning

Vill du ha en ännu snabbare rätt, skiva upp kycklingen och stek i en panna. Tillaga sedan såsen i samma panna och låt kycklingen puttra med. Då tar inte rätten mycket längre tid än det tar att koka riset.