Foto av Kyckling med blomkålspuré och serranokrisp från WW ViktVäktarna

Kyckling med blomkålspuré och serranokrisp

3
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lite lyxig rätt med stekta kycklingfiléer serverade med ostigt blomkålsmos och krispiga bitar av serranoskinka.

Ingredienser

Lufttorkad skinka

4 skiva(or), serrano

Blomkål

600 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Äggula

1 st

Ost riven 17%

1 dl

Mjölk 0,5%

½ dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg skinka på en plåt med bakplåtspapper och ställ in dem i ugnen tills den är krispig. Ta ut och låt svalna. Smula sedan i mindre bitar.
  3. Koka blomkål mjuk i lättsaltat vatten. Mixa den sedan tillsammans med vitlök. Blanda i äggula, ost och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kyckling gyllenbrun i margarin och krydda med salt och peppar. Servera kyckling med blomkålspuré toppad med serranoströssel och sallad.