Foto av Kyckling med coleslaw och rostad mandel från WW ViktVäktarna

Kyckling med coleslaw och rostad mandel

7
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fräsch och färglad är denna variant av kål- och morotssallad med yoghurt och senap. Serveras med kyckling, klyftpotatis och rostad mandel.

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Mandelspån

½ dl

Savoykål

200 g

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, rött

Senap (dijon)

1 tsk

Turkisk yoghurt 3,5%

1½ dl

Citron

2 tsk, pressad

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Spenat, färsk

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja. Salta och peppra och ställ in i ugn 40-45 minuter.
  3. Rosta mandelspån i en torr panna.
  4. Strimla savoykål. Skala och riv morot grovt. Skala och skiva lök tunt. Kärna ur och klyfta äpple.
  5. Blanda senap, yoghurt och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kål, morot, lök och äpple, blanda runt försiktigt.
  6. Stek kyckling i margarin. Skiva upp och servera med klyftpotatis, coleslaw, rostad mandel och spenat.