Foto av Kyckling med ingefära och ostronskivling från WW ViktVäktarna

Kyckling med ingefära och ostronskivling

7
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En saftig kycklingfilé som får koka i buljong. Servera ihop med ris och sallad.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

700 g

Rapsolja

2 tsk

Salladslök

5 st, 1 knippe

Champinjoner

200 g

Svamp

300 g, shiitake, ostronskivling och ev enoki

Ingefära

4 msk, färsk skivad

Kycklingbuljong

8 dl

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Ostronsås

4 msk

Ris, kokt

6 dl

Instruktioner

  1. Ansa och klyfta svampen och skiva salladslöken. Hetta upp oljan i en gryta, fräs vitlök, ingefära, champinjoner och shiitake 3 minuter på medelhög värme. Lägg i kycklingfiléerna, slå på buljong och ostronsås. Låt det sjuda sakta i 25 minuter, lägg i ostronskivling och låt det sjuda ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Skiva kycklingfiléerna och lägg upp på djupa tallrikar, skeda på svamp och buljong. Servera med ris och sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!