Foto av Kyckling Nasi goreng från WW ViktVäktarna

Kyckling Nasi goreng

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En läcker kycklingrätt från Indonesien. Lite limesaft på ger väldigt god smak åt denna rätt.

Ingredienser

Ris, kokt

6 dl, gärna fullkornsris

Lök

1 st, gul/gula, 1 dl hackad

Sambal oelek

2 tsk, 1-3 tsk

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Rörsocker

1 tsk

Kycklingkött utan skinn tillagat

500 g

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, gul

Skalade räkor

100 g

Japansk soja

4 tsk, ketjap manis

Ägg

2 st

Instruktioner

  1. Fräs lök och sambal i 1 tsk olja. Tillsätt vitlök och socker, låt det fräsa ytterligare en minut. Tillsätt det kokta riset, kycklingen, paprikan och räkorna. Smaksätt med salt, peppar och ketjap manis. Vispa upp ägget med en gaffel. Hetta upp 1 tsk olja i ett stekjärn, stek det uppvispade ägget under omrörning så att det blir trådigt. Vänd ner äggtrådarna i risblandningen och servera direkt.