Foto av Kyckling- och kronärtskockspanna från WW ViktVäktarna

Kyckling- och kronärtskockspanna

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling i en härlig och smakrik tomatsås med kronärtskockor. Serveras med pasta.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

4 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Hönsbuljongtärning

1 st

Oregano

½ tsk

Muskotnöt

½ tsk

Kronärtskocka

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Krydda kyckling med salt och peppar och stek i margarin tills de fått fin färg.
  3. Skala och skiva lök, morötter och vitlök och stek i olja. Lägg i kycklingen, slå på krossade tomater och lägg i buljongtärning. Krydda med oregano och muskotnöt. Låt småputtra i ca 10-15 min eller tills kycklingen är klar.
  4. Krama ur överflödig vätska ur kronärtskockorna och dela dem på mitten. Lägg dem i pannan med kycklingen och låt dem värmas ett par minuter.
  5. Smaka av med mer kryddor och toppa med hackad persilja och nymald svartpeppar. Servera med pasta.