Foto av Kyckling tikka masala från WW ViktVäktarna

Kyckling tikka masala

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk kyckling tikka masala serverad med ris. Vill du är det suveränt gott att servera naanbröd och tzatziki till. Och vill du ha en jämn sås så ta upp kyckling och grönsaker och mixa såsen jämn. Lägg sedan tillbaka kyckling och grönsaker och koka upp igen.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, basmati

Lök

1 st, gul/gula

Kycklingbröstfilé

600 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, färskriven

Tomatpuré

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Tikka masala, utan socker

2 tsk, tikka masala

Koriander

1 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök, skär kyckling, morot och paprika i bitar. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök, pressad vitlök och kyckling. Lägg ner morötter och paprika i grytan och tillsätt ingefära, tomatpuré, krossade tomater, tikka masala, koriander och gurkmeja. Finhacka chili och blanda ner. Låt puttra ett par minuter så att kycklingen blir kokt.
  3. Blanda ner yoghurt och matlagningsbas och låt koka upp. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med ris och sallad.

Anteckning

Visste du att rätten Chicken tikka masala tros komma från Storbritannien och alltså inte Indien. Den ska inte förväxlas med Chicken tikka som faktiskt kommer från Indien och är kryddiga kycklingspett och inte en gryta.