Foto av Kycklingfilé med äppelcidersås och potatismos från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé med äppelcidersås och potatismos

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling som får smak av sött äpple och cider, det blir riktigt gott. Serveras med klassiskt potatismos.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora, t ex cox orange

Margarin flytande 80%

1 tsk

Cider 2,25%

330 ml, torr äppelcider

Vatten

2½ dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Haricots verts

250 g

Potatis

1 kg

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen till moset.
  2. Dela kycklingfiléerna i 2-3 bitar på längden och stek runt om i margarin. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  3. Skala och skär lök och äpple i klyftor. Börja med att bryna löken ett par minuter i margarin tills den fått färg. Blanda sedan ner äppelklyftorna och stek tills de är gyllenbruna. Häll äppelcider över lök och äpple och låt den koka in ett par minuter (på hög värme). Tillsätt vatten och smula ner buljongtärning och rör ordentligt i pannan för att lösgöra det som ev fastnat i botten. Sänk värmen.Lägg tillbaka kycklingen i pannan, låt sjuda så att såsen kan koka in.
  4. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Salta och peppra efter smak.
  5. Koka haricots verts hastigt i saltat vatten. Servera till kyckling och potatismos.

Anteckning

God att smaksätta med timjan eller rosmarin om du vill ha mer smak.