Foto av Kycklinggratäng med mangosås från WW ViktVäktarna

Kycklinggratäng med mangosås

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel kycklinggratäng med smak av mango chutney. Milda och goda smaker. Vill du hetta upp den kan du tillsätta lite hackad chili och vitlök.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Purjolök

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Mango chutney

3 msk

Japansk soja

1 msk, kinesisk

Kalvfond

1 msk

Ris, okokt

2 dl

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär kyckling i mindre bitar och stek i hälften av margarinet. Lägg över i en ugnsfast form.
  3. Skala och strimla purjolök. Stek mjuk i resterande margarin. Tillsätt matlagningsgrädde, fraiche, mango chutney, soja och fond. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Gör en sallad på grönsallad, halverade tomater, mangobitar och strimlade sockerärter. Krydda med lite flingsalt och peppar.
  6. Servera kycklinggratängen med ris och sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!