Foto av Kycklinggryta med mango chutney från WW ViktVäktarna

Kycklinggryta med mango chutney

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enkel kycklinggryta med söt smak av mango chutney tillsammans med lite hetta. Perfekt såväl till vardag som fest!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2 klyftor

Honung, flytande

1 tsk

Sambal oelek

2 tsk, 2-3 tsk

Mango chutney

1 dl

Japansk soja

½ msk, kinesisk

Fraiche 5%

2 dl

Lime

1 st

Sallad

70 g

Sockerärter

100 g

Instruktioner

  1. Koka ris.
  2. Skär kyckling i mindre bitar och fräs i olja i en gryta.
  3. Pressa ner vitlök och blanda ner honung, låt steka med en liten stund tills kycklingen fått fin färg. Blanda ner sambal, mango chutney, soja och fraiche.
  4. Låt puttra ihop ett tag och smaka av med salt och peppar. Riv ner limeskal.
  5. Strimla sockerärterna och blanda ner hälften av dem i kycklinggrytan. Servera med ris, grönsallad och resterande sockerärter.