Foto av Kycklinggryta "Murgh Makhani" från WW ViktVäktarna

Kycklinggryta "Murgh Makhani"

7
Points®
Total tid
4 tim 25 min
Förberedelse
2 tim
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En av Indiens mest populära rätter, Murgh Makhani, eller smörkyckling som rätten också kallas, är en riktig smaksensation som måste testas! I vår variant är smöret bortplockat, men smaken finns definitivt kvar. Servera den med en fräsch syrlig raita.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

700 g

Currypasta

4 msk

Yoghurt naturell 3%

2 msk

Gurka

1 st, liten

Yoghurt naturell 0,5%

4 dl

Mynta

1 msk, hackad

Mango chutney

2 tsk

Ris, okokt

2 dl

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 dl, hackad/hackat, gul, hackad

Vitlök

1 klyfta(or), hackad

Krossade tomater

4 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 msk

Koriander

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär kycklingen i 2x2 cm bitar.
  3. Blanda 2 msk currypasta med 2 msk yoghurt i en skål. Lägg i kycklingen och låt den marinera minst 2 timmar i kyl.
  4. Riv gurkan grovt och blanda med yoghurt, hackad mynta och mango chutney, smaksätt med salt och peppar.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg i en ugnsform, sätt in i ugnen tills den är genomstekt, ca 15 minuter. Vänd kycklingen efter halva tiden.
  7. Hetta upp oljan i en kastrull, bryn löken tills den är gyllenbrun. Tillsätt resterande currypasta och vitlök, låt fräsa försiktigt i 3 minuter. Häll på tomaterna, rör om ordentligt. Låt såsen sjuda 15 minuter utan lock, rör om med jämna mellanrum.
  8. Tillsätt kyckling och matlagningsbas. Låt koka 2 minuter, vänd ner hackad koriander. Servera med ris, raita och sallad.

Anteckning

Lägg kycklingen i marinaden kvällen innan, Kycklingen får mer smak, och du sparar tid!