Foto av Kycklinggryta "Murgh Makhani" från WW ViktVäktarna

Kycklinggryta "Murgh Makhani"

13
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
4 tim 25 min
Förberedelse
2 tim
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En av Indiens mest populära rätter, Murgh Makhani, eller smörkyckling som rätten också kallas, är en riktig smaksensation som måste testas! I vår variant är smöret bortplockat, men smaken finns definitivt kvar. Servera den med en fräsch syrlig raita.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

700 g

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or), 2 tsk hackad

Lök

1 st, gul/gula, ca 1 dl grovt hackad

Tomater, krossade

4 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 msk

Koriander

1 msk

Ris, kokt

10½ dl

Currypasta

4 msk

Yoghurt naturell 3%

¼ dl, ca 2 msk

Yoghurt naturell 0,5%

4 dl

Gurka

1 st, liten

Mynta

1 msk, hackad

Mango chutney

2 tsk

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i 2x2 cm bitar. Blanda 2 msk currypasta med yoghurt i en skål. Lägg i kycklingen och låt den marinera minst 2 timmar i kyl. Gör raitan; Riv gurkan grovt och låt den rinna av i en sil ca 5 minuter. Blanda lättyoghurt, gurka, mynta och mango chutney, smaksätt med salt och peppar. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg i en ugnsform, stek klar i ugn, 200° i ca 15 minuter. Vänd kycklingen efter halva tiden. Hetta upp oljan i en kastrull, bryn löken tills den är gyllenbrun. Tillsätt resterande currypasta och vitlök, låt fräsa försiktigt i 3 minuter. Häll på tomaterna, rör om ordentligt. Låt såsen koka 15 minuter utan lock, rör om med jämna mellanrum så den inte bränner vid. Tillsätt kyckling och grädde. Låt koka 2 minuter, vänd ner hackad koriander. Servera med ris, raita och sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!