Foto av Kycklingpaj från WW ViktVäktarna

Kycklingpaj

12
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Gör en läcker kycklingpaj. Lika god varm som kall. Perfekt för utflykten, buffén och inte minst matlådan.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

100 g

Cottage cheese, naturell 4%

100 g

Vetemjöl

3½ dl

Kycklingbröstfilé

400 g

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Tandoori kryddmix, utan socker

3 msk

Champinjoner

200 g

Paprika

2 st, gul och röd

Rapsolja

2 tsk

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Tacosås (salsa)

½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Mynta

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga kanterna och grädda i ugn 200° ca 10 min. Blanda yoghurt och tandoorikryddan, lägg ner strimlad kycklingfilé och låt den marineras ca 30 min. Skiva svamp, tärna paprikan, fräs det och avrunnen kyckling olja ett par minuter, lägg det i pajskalet Vispa ihop ägg, mjölk och salsa, häll det över kycklingen. Grädda i ugn 200° ca 25-30 minuter. Blanda samman fraiche, hackad mynta, smaka av med salt och peppar. Servera pajen med en klick sås och sallad.