ViktVäktarna - Kycklingpasta Florentine

Kycklingpasta Florentine

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krämig pasta med smaker från Florence. Kyckling, vitlök, timjan, soltorkade tomater, citron och självklart parmesan - det kan ju inte bli fel!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

1 tsk

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

200 g, tagliatelle

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

2 msk, hackad

Fraiche 5%

2 dl

Citron

½ st

Spenat, förvälld/fryst

200 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

7 st

Parmesanost

30 g

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Dela kyckling i mindre bitar. Fräs lök och kyckling i olja i en djup panna tills kycklingen är genomstekt.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda ner pressad vitlök, timjan, fraiche, rivet citronskal och spenat i pannan med kyckling. Hacka soltorkade tomater och blanda ner tillsammans med lite pastavatten och avrunnen pasta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera toppad med parmesan.