Foto av Lammfilé med örter och hasselbackspotatis från WW ViktVäktarna

Lammfilé med örter och hasselbackspotatis

10
10
7
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god och lyxig rätt med lammfié och hasselbackspotatis. Såsen kompletterar bra med en ton av choklad tillsammans med krispig hasselbackspotatis.

Ingredienser

Potatis

8 st

Margarin flytande 80%

6 tsk

Lammfilé

700 g

Timjan

½ msk, färsk, hackad

Rosmarin

½ msk, färsk, hackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Schalottenlök

1 st

Vin, rött

1 dl

Köttbuljong

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Choklad mörk

1 bit(ar)

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär skivor i potatisen men inte helt igenom. Lägg dem i en ugnsform, pensla med 2 tsk margarin och strö över ströbröd. Tillaga i ugn ca 50 minuter. Krydda filén med salt och peppar. Bryn filén runt om i 4 tsk margarin i en stekpanna. Hacka vitlök och schalottenlök. Blanda samman örter och vitlök. Rulla filén i örtblandningen. Stick in en ugnstermometer och stek köttet, tillsammans med schalottenlöken och potatisen, i ugnen till 60° innertemperatur (ca 20 min). Ta upp köttet och låt det vila. Häll rödvinet i pannan och sätt in i ugnen några minuter för att få sky till såsen. Sila skyn och koka ihop med kalvbuljong och grädde. Låt chokladen smälta ner i såsen. Koka ihop till önskad konsistens. Red ev av såsen, smaka av med salt och peppar. Servera köttet skuret i skivor med såsen, hasselbackspotatis och sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!