Foto av Lammkotletter, vitlökssås och potatis från WW ViktVäktarna

Lammkotletter, vitlökssås och potatis

13
Points®
Total tid
3 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En festlig rätt som tål att bjudas på. Lamm tillsammans med den goda såsen och ugnsstekt potatis ger fina smaker.

Ingredienser

Lammkotlett (fett bortskuret)

500 g

Potatis

1000 g

Rapsolja

2 tsk

Basilika

1½ dl, ca 1 kruka

Olivolja

3 msk

Vitlök

8 klyfta(or)

Citron

1 st, saft och skal

Margarin flytande 80%

1 tsk

Köttbuljong

1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Japansk soja

1 tsk

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda samman en marinad av basilika, olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor, citronsaft och skal. Lägg i kotletterna och låt de marineras minst 3 timmar. Skiva potatis och lägg i en ugnsform. Ringla över rapsolja, krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn 225° ca 25 minuter. Skala och skiva resterande vitlöksklyftor. Fräs i margarin på svag värme några minuter. Tillsätt buljong, fraiche och soja, låt såsen koka 2-3 minuter. Rör ner hackad persilja, smaka av med salt och peppar. Grilla kotletterna och servera med kokt potatis, sås och sallad.