Foto av Lasagne med pulled chicken från WW ViktVäktarna

Lasagne med pulled chicken

11
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pulled chicken med BBQ-sås i en lasagne. Toppad med ost, givetvis! Det bästa från två kontinenter helt enkelt. Låt detta bli helgens smaksuccé!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Salt

1 tsk

Peppar

1 tsk

Paprikapulver

2 tsk, rökt

Morot

2 st

Lök

1 st, gul/gula

BBQ-sås

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Lasagneplattor, färska

200 g

Inlagda jalapeños

2 st, några skivor inlagda

Ost 17%

1 dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp margarin i en panna och bryn kyckling. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll på vatten så det täcker kycklingen. Låt småkoka på svag värme under lock 20-30 minuter.
  3. Skala och riv morötter och lök fint.
  4. Dra isär kycklingköttet med två gafflar och blanda med hälften av BBQ-såsen.
  5. Blanda matlagningsgrädde, mjölk och resterande BBQ-sås.
  6. Häll ett tunt lager sås i botten på en ugnsfast form. Varva därefter lasagneplattor, de rivna grönsakerna, hackade jalapeños, sås och kyckling. Avsluta med sås och toppa med ost.
  7. Gratinera ca 25-30 minuter. Lägg på folie mot slutet om lasagnen får för mycket färg.

Anteckning

Ju längre kycklingen får sjuda desto lättare blir den att dra isär. Servera gärna med en sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!