ViktVäktarna - Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos

Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax med ett täcke av ströbröd, parmesan, dill och basilika. Vattnas det i munnen? Testa den!

Ingredienser

Potatis

800 g

Lax

600 g

Vatten

2 dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Dill

2 msk, finhackad

Basilika

2 msk, finhackad

Parmesanost

4 msk

Citron

1 st

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Morot

500 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Häll i vatten och smula ner buljongtärning.
  4. Blanda ströbröd, dill, basilika och riven ost. Riv i skalet och pressa i saften från halva citronen. Krydda med salt och peppar. Lägg örtblandningen på laxen och ställ in formen mitt i ugnen i tills den har en innertemperatur på 54-56°, ca 15-20 minuter.
  5. Häll av vattnet från potatisen och stöt potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  6. Riv morötter.
  7. Servera laxen med potatismos, citronklyftor och rivna morötter.