Foto av Lax med dillstuvad potatis från WW ViktVäktarna

Lax med dillstuvad potatis

12
10
4
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En klassiker som är lika god som mager variant. Potatisen stuvas med mjölk och sallad ingår i måltiden. Varför inte prova att smaksätta med muskot?

Ingredienser

Potatis

250 g

Mjölk 0,5%

2 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vetemjöl

msk

Dill

1 msk

Citron

½ st

Lax kallrökt

50 g, 2 skivor

Sallad

2 dl

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skär potatisen i bitar och koka dem i mjölken tills de blir mjuka. Var försiktig så att mjölken inte bränner vid.
  2. Ta upp potatisbitarna. Blanda margarin med mjöl och rör ner i den heta mjölken.
  3. Koka upp och låt koka någon minut.
  4. Rör ner potatisbitarna tillsammans med finhackad dill och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med lax, citron och en sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!