Foto av Lax och pasta från WW ViktVäktarna

Lax och pasta

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax och spenat är en fin mix. Denna laxrätt blir garanterat en favorit för fiskälskaren. Laxen går alldeles utmärkt att grilla utomhus.

Ingredienser

Pasta okokt (makaroner)

280 g

Spenat, färsk

80 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Lax

500 g, 4 filéer

Salt

1 krm

Vitpeppar

1 krm

Fraiche 5%

2 dl

Citron

1 st, saft och skal

Dill

2 msk, hackad

Senap (dijon)

1 msk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs spenat i margarin i en gryta, krydda väl med salt och peppar, blanda ner pastan. Blanda samman fraiche, saft och rivet skal av 1/2 citron (spara resten till garnering), hackad dill och senap till en sås och smaka av med salt och peppar. Rör ner hälften av såsen i pastan och servera resterande i en skål bredvid. Håll pastan varm. Salta och peppra de rumstempererade laxbitarna, stek dem i ett par minuter på varje sida. Stek färdigt i 225 grader mitt i ugnen, ca 15 minuter. Garnera med citronklyftor och dill. Servera med sallad.