Foto av Lax på rödbetssallad med quinoa, spenat, fetaost och valnötter från WW ViktVäktarna

Lax på rödbetssallad med quinoa, spenat, fetaost och valnötter

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Precis som rättens namn säger är detta en härligt god rätt med smaker som verkligen gifter sig!

Ingredienser

Lax

4 bit(ar), á 125 g

Rödbetor, färska

3 st

Spenat, förvälld/fryst

100 g, 1 påse babyspenat

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Quinoa, okokt

2 dl

Grönsaksbuljong

4 dl

Citron

1 st, 2 msk saft

Salladsost (feta) 10%

100 g

Valnötter

3 halv(t)/halvor

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen cirka 25 minuter. Låt svalna lite. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoan ovanpå. Pressa över citron och strö över finhackad lök och vitlök. Smula sedan över fetaosten och strö över hackade nötter. Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen. Tips! Byt ut quinoa mot couscous eller bulgur.