Foto av Laxpaj från WW ViktVäktarna

Laxpaj

8
Points®
Total tid
2 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En läcker paj som passar perfekt på buffén! Lätt att göra och fungerar så väl kall som varm.

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

1 dl

Kvarg naturell 1%

125 g

Margarin flytande 80%

50 g

Vatten

2 msk

Salt

1 krm

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lax varmrökt

200 g

Dill

2 msk, finskuren

Ägg

3 st

Mjölk 3%

2 dl

Ost riven 17%

1½ dl

Sallad

150 g

Instruktioner

  1. Blanda samman de båda mjölsorterna, kvarg, margarin, vatten och salt till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och låt den vila 1 timme i kylen.
  2. Förgrädda pajskalet i ugnen 200° i 10 minuter, låt det därefter svalna 10 minuter.
  3. Dela och kärna ur zucchinin, skär den i strimlor. Dela laxen i mindre bitar och lägg den tillsammans med dill och zucchini i pajskalet.
  4. Blanda samman ägg, mjölk och ost. Häll över laxen och grädda i ugnen, 200° i ca 30-40 minuter.
  5. Låt pajen svalna något innan den skärs i bitar. Servera med sallad.