ViktVäktarna - Laxsallad med bönor och rödbetor

Laxsallad med bönor och rödbetor

0
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En enkel och god sallad med ugnsbakad lax, rödbetor, bönor och en yoghurtsås med citron och pepparrot. Perfekt till helglunch!

Ingredienser

Lax

500 g

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Pepparrot

1½ msk, riven/rivet

Citron

1 st

Cannellinibönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Rödbetor, färska

300 g, förkokta

Romansallad

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Slå in laxen i ett paket med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna och dela sedan i mindre bitar.
  3. Blanda ihop yoghurt, pepparrot och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Blanda hälften av dressingen med sköljda och avrunna bönor och laxen.
  4. Klyfta rödbetor och blanda ner.
  5. Skiva sallad och lägg ut på ett fat. Toppa med lax, bönor och rödbetor. Servera resterande dressing till.