ViktVäktarna - Laxsallad med sushiris

Laxsallad med sushiris

6
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig och matig sallad med lax, ris, gurka, gari, gräslök och ruccola. Och så en dressing på sesamolja, wasabi, risvinäger och honung. Gör den!

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Lax

500 g

Lime

1 st

Ruccola

70 g

Gräslök

1 knippe(n)

Gurka

1 st

Gari

60 g

Japansk soja

4 msk, japansk

Sesamolja

½ msk

Risvinäger

2 msk

Wasabi

1 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt sedan kallna helt.
  3. Lägg lax på ett stort bakplåtspapper, salta och peppra och pressa över limesaft. Vik ihop till ett paket. Lägg över på en plåt och sätt in i ugn 10–15 minuter. Låt svalna och dela i mindre bitar.
  4. Hacka ruccola och gräslök. Hyvla långa remsor av gurka.
  5. Blanda ihop sesamolja, risvinäger, wasabipasta och flytande honung till en dressing. Blanda ner i riset tillsammans med hackad ruccola och en hackad gräslök. Lägg över allt på ett stort fat och toppa med lax, gurka och picklad ingefära. Servera med soja.