Foto av Laxspett med mangoglaze och rotfrukter från WW ViktVäktarna

Laxspett med mangoglaze och rotfrukter

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Laxspett med mango chutney glaze beströdd med sesam- och vallmofrön. Serveras med en supergod sås med vitlök och sambal oelek.

Ingredienser

Potatis

200 g

Morot

200 g

Palsternacka

100 g

Rotselleri

100 g

Ingefära

1 msk, riven, färsk

Chilipeppar

1 tsk

Rapsolja

2 tsk

Lax

500 g, skinn- och benfri

Mango chutney

2 msk

Sesamfrön

½ msk

Vallmofrön

½ msk

Fraiche 8%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Sambal oelek

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blötlägg träspetten i minst 20 minuter.
  2. Skala och skär rotfrukter i bitar. Lägg i en plastpåse.
  3. Fräs ingefära och chiliflakes i olja, rör i salt och häll ner i påsen med rotfrukter. Blanda runt och lägg över i en ugnsform. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
  4. Ta bort skinnet från laxen och skär den i avlånga bitar, trä upp på spett. Salta, peppra och pensla laxen med mango chutney. Strö äver sesam- och vallmofrön och grilla laxen i övre delen av ugnen 4-5 minuter.
  5. Blanda ihop fraiche, pressad vitlök och sambal till en sås. Servera laxen med rotfrukter och sås.