Foto av Laxtorn med senapssås från WW ViktVäktarna

Laxtorn med senapssås

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad lax med rökt lax som fyllning blir med citron och dill en härlig rätt. Servera med pressad potatis och den goda senapssåsen till.

Ingredienser

Lax

500 g, filé

Lax kallrökt

4 skiva(or)

Ädelost 30%

100 g

Dill

1 msk

Citron

½ st

Citronpeppar

1 krm

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Senap (dijon)

1½ msk

Vetemjöl

½ msk

Instruktioner

  1. Dela laxfiléen längs med i två delar. Pressa citron på underdelen, lägg på dill. Lägg den rökta laxen och osten över. Lägg på den andra delen av laxfiléen. Lägg i en ugnsform och sätt in i ugn 175° ca 20 minuter . Vispa ihop grädde och mjöl, koka upp. Rör ner senap, salt och peppar. Låt sjuda ca 3 min. Servera med pressad potatis, sallad och haricot verts.