Foto av Linguini a la Vongole från WW ViktVäktarna

Linguini a la Vongole

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta med blåmusslor, vitlök, chili och persilja. Smakrik pastarätt med "sting"!

Ingredienser

Blåmusslor i nät ca 1 kg

1 förp, avser rå vikt och ätlig del

Pasta okokt (typ spaghetti)

300 g, linguini

Tomat

4 st

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

2 tsk

Vitlök

3 klyfta(or), 1 msk hackad

Chilipeppar

1 tsk, torkad, peperoncino

Citron

1 st, saft och skal

Persilja

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Tvätta musslorna noga och kontrollera att de är stängda. Kasta musslor med trasigt skal och de som inte stänger sig när de knackas i diskbänken.
  2. Koka pastan. Hacka tomaterna och löken.
  3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull, fräs lök, vitlök och chili på hög värme, vänd i tomaterna på slutet.
  4. Lägg i musslorna och koka dem under lock några minuter tills de öppnat sig.
  5. Vänd i pastan och smaksätt med citron, salt och svartpeppar. Strö över persilja och servera.