Foto av Linsbolognese med pasta från WW ViktVäktarna

Linsbolognese med pasta

13
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa en vegetarisk bolognese nästa gång andan faller på. Gott och hälsosamt för hela familjen, och miljön!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 st

Palsternacka

1 st

Champinjoner

200 g

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Röda torra linser

3 dl

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1½ st

Tomater, krossade

1 förp

Timjan

1 tsk, torkad

Basilika

3 msk, färsk, hackad

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Parmesanost riven

4 msk

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök. Skala och riv morötter och palsternacka. Dela champinjoner i bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök. Pressa i vitlök och tillsätt linser, morötter, palsternacka och champinjoner, låt fräsa med.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra tills linserna är mjuka.
  4. Blanda ner timjan och basilika, smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Servera med såsen och strö över parmesan.

Anteckning

För att spara tid kan du använda färdigkokta linser.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!