ViktVäktarna - Linssallad med äpple och spenat

Linssallad med äpple och spenat

4
Points®
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig sallad att äta som lätt lunch eller som ett gott tillbehör till fågel, fisk eller kött!

Ingredienser

Gröna torra linser

2 dl

Stjälkselleri

1 st

Schalottenlök

2 st

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Hasselnötter

35 g, rostade, hackade

Spenat, förvälld/fryst

100 g

Citron

½ st

Olivolja

2 msk

Rödvinsvinäger

1 msk

Senap

1 tsk, grovkornig

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten så att de svalnar.
  2. Hacka selleri. Finhacka lök. Skiva äpple. Blanda samman linser med selleri, lök, nötter och spenat i en skål.
  3. Skiva äpple och blanda med pressad citronsaft. Blanda ner i salladen.
  4. Vispa ihop olja, vinäger och senap och ringla över salladen.

Anteckning

Även belugalinser passar bar i denna sallad.