Foto av Linssallad med chèvre och rödbetor från WW ViktVäktarna

Linssallad med chèvre och rödbetor

12
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ljumna rödbetor tillsammans med linser, krämig chèvre och knaprig mandel - en ljuvlig smakkombination!

Ingredienser

Rödbetor, färska

6 st

Torra belugalinser

2 dl

Mandel

40 st

Ruccola

140 g

Getost (chèvre)

150 g

Rapsolja

1 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Senap (dijon)

2 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Vatten

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Skala och dela rödbetor i bitar. Tillaga i ugn på bakpappersklädd plåt tills de är mjuka. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Rosta mandel i en torr stekpanna.
  3. Fördela ruccola i fyra skålar. Fyll på med linser, rödbetor, mandel och smulad chèvre.
  4. Vispa ihop olja, vinäger, senap, honung och vatten. Smaka av med salt och peppar och ringla över.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!