ViktVäktarna - Linssoppa med chorizo

Linssoppa med chorizo

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Linssoppa är perfekt vardagsmat. Det går snabbt, är gott och mättande och passar utmärkt som matlåda dagen efter. Hotta upp din linssoppa med rökig chorizo för att göra den ännu godare. Är du vegetarian är det ett bra tips att toppa med rostad lök istället för korv - hur gott som helst!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Kycklingkorv 9%

100 g, chorizo

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Spiskummin

½ tsk, hel spiskummin

Röda torra linser

2 dl

Krossade tomater

1 förp

Vatten

8 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och tärna korv.
  2. Värm olja i en gryta och stek korven tills den fått lite färg. Ta upp den och låt lök, vitlök och kryddor steka en stund i samma fett.
  3. Blanda ner linser, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner korven i soppan och toppa med hackad persilja.