Foto av Ljummen laxsallad från WW ViktVäktarna

Ljummen laxsallad

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En vårig laxsallad som passar perfekt till lunch eller varför inte servera som förrätt? Gör du en lite större omgång kan du servera den som ett inslag på buffén.

Ingredienser

Lax

200 g

Socker

1½ msk

Salt

1 msk

Sallad

400 g

Salladslök

6 st

Sockerärter

225 g

Gurka

1 st, liten

Gravlaxsås

4 msk

Dill

4 msk

Instruktioner

  1. Skär laxen i kuber, ca 0,5 x 0,5 cm. Blanda socker och salt, lägg i laxen och krydda med lite vitpeppar. Låt laxen ”grava” i rumstemperatur i ca 15 minuter. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt, strimla salladslök och sockerärtor och skär gurkan i fina bitar. Lägg alla grönsaker i en serveringsskål. Låt laxen rinna av på lite hushållspapper (skölj den inte). Hetta upp en fettsnål stekpanna och halstra laxen hastigt på hög värme i ca 1 minut. Toppa salladen med laxen och ringla på såsen samt strö på dillen.