Foto av Ljummen linssallad med fläskytterfilé från WW ViktVäktarna

Ljummen linssallad med fläskytterfilé

9
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvlig sallad med belugalinser, majs, tomat och fläskytterfilé, toppad med cashewnötter och pumpakärnor.

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Fläskytterfilé

500 g

Romansallad

1 st

Cocktailtomater

250 g

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Sweet chilisås

1 msk

Cashewnötter

2 msk

Pumpakärnor

2 msk

Majs

140 g, 1 burk à 160 g

Instruktioner

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär köttet i mindre bitar, strimla sallad, halvera tomater och finhacka lök.
  3. Värm olja i en panna och stek köttet tills det är genomstekt och gyllene. Salta och peppra och blanda ner chilisås.
  4. Rosta nötter och pumpakärnor i en torr panna.
  5. Blanda ihop linser, majs, sallad, tomat, lök och kött på ett stort fat. Toppa med nötter och pumpakärnor.

Anteckning

Ringla gärna över lite mer sweet chili.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!