Foto av Ljummen linssallad med ägg och korv från WW ViktVäktarna

Ljummen linssallad med ägg och korv

9
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel sallad med korv, ägg, bönor och en härlig vinägrett med smak av senap och vitlök. Passar lika bra som matig lunch som till en snabb middag.

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Ägg

2 st

Kycklingkorv 9%

4 st, chorizo

Margarin flytande 80%

2 tsk

Haricots verts

200 g

Ruccola

70 g

Senap (dijon)

½ msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Vitlök

½ klyfta(or)

Olivolja

2 msk

Vatten

2 msk

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka äggen lösa och låt svalna lite. Skär korv i slantar och stek i margarin. Koka upp haricots verts hastigt i lättsaltat vatten.
  3. Lägg linser, haricots verts, korv och ruccola på ett fat och blanda runt. Dela äggen och lägg på. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda ihop senap, vinäger, pressad vitlök, olja och vatten. Ringla vinägretten över salladen.

Anteckning

Fräs haricots verts i lite olja och krydda med flingsalt istället för att koka dem, så får de en annan smak.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!