Foto av Ljummen oxfilécarpaccio från WW ViktVäktarna

Ljummen oxfilécarpaccio

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
50 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Mör oxfilé med goda, lättkokta primörer såsom broccoli, sparris och blomkål. De ugnsrostade rödbetorna är pricken över i, med mycket smak men även lite sötma.

Ingredienser

Oxfilé

500 g

Potatis

300 g, små, fast sort

Salt

½ dl, grovt

Rödbetor, färska

8 st, ca 2 dl

Rapsolja

1½ msk

Salladsost (feta) 10%

100 g

Ruccola

50 g, 1/2 påse

Salladslök

6 st, 1 1/2 dl skivad

Citron

½ st, saft

Instruktioner

  1. Stek oxfilén runt om, krydda med salt och peppar. Ugnsbaka på 150° tills innertemperaturen blivit 57°, rulla in i aluminiumfolie och låt vila. Koka upp vatten och salt så det täcker potatisen, koka nästan helt klara men låt vara en liten kärna. Låt rinna av i ett durkslag och lägg på en plåt. Baka färdigt i ugn på 225° i ca 15 min. Låt svalna och dela dem. Koka rödbetorna, skala och skär dem i grova tärningar. Lägg dem på en plåt, blanda med ½ msk olja, salt och peppar, baka i ugn på 225° i ca 20 min. Skiva upp oxfilén i tunna skivor och lägg på tallrikar, arrangera därefter, rödbetor, tärnad fetaost, ruccola, potatis och strimlad salladslök. Pressa över citron och droppa på 1 msk olivolja. Krydda med salt och peppar och servera.